Hoe ik businessplannen maak voor een nieuw jaar

Allereerst de beste wensen voor 2024. Ik hoop dat je voor dit jaar weer mooie businessplannen hebt bedacht en dat deze met plezier en vanuit de juiste energie gerealiseerd gaan worden.

Mocht je die plannen nog niet helemaal helder hebben, dan is deze blog voor jou. Ik deel graag met je hoe ik dit zelf aanpak, en mogelijk geeft je dat wat extra inspiratie.

Persoonlijk vind ik het heerlijk om aan het begin van het nieuwe jaar na te denken over wat ik in het komend jaar in de wereld wil zetten, wat ik wil bereiken en wat ik wil beleven. Dit doe ik met een enorm simpele oefening wat ik de ‘denktijd-oefening’ noem.

Deze oefening houdt in dat je 20 minuten gaat zitten met alleen pen en papier. Je stelt jezelf de vraag: ‘wat wil ik dit jaar maken, bereiken en beleven?’ en vervolgens schrijf je ongefilterd alles op wat je kunt bedenken.

Ik ben zelf iemand met veel ideeën, dus ik neem na het creëren van mijn totaallijst nog even een paar dagen de tijd om te onderzoeken waar ik echt excited van word. De rest schrap ik dan gewoon. Zo voorkom ik ook de ‘valkuil van te veel’ waar je als hoogbegaafde gevoelig voor bent.

Wat er overblijft aan plannen, ideeën en verlangens deel ik vervolgens op per kwartaal. Zo heb ik snel een overzicht van wat mijn belangrijkste focuspunten zijn uitgezet in de tijd. Ik kies er zelf voor om maximaal drie projecten per maand te hebben. Dat voelt voor mij licht en haalbaar en dan kan ik vooral plezier hebben in wat ik doe.

Dus, mocht je nog geen heldere ambitie hebben voor het komend jaar, neem dan even de tijd om te ontdekken welke mooie plannen en dromen er nog in jou te ontdekken zijn. Enjoy.

 

 

Doe mee aan de gratis vragensessie over ondernemen en hoogbegaafdheid

In de live online vragensessie gaan we het hebben over de mooie kanten en lastige kanten van HB en ondernemen. Deze sessie is vraaggestuurd en daarom altijd relevant voor wat er nu speelt in jouw bedrijf en in dat van de andere deelnemers.